keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Pannacotta


Helpoin jälkkäri ikinä. Ja myös yksi parhaimmista.

4 annosta

Ainekset:

4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
makeutusta
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Tyhjennä vaniljatanko siemenistä ja laita siemenet kattilaan kuohukerman ja makeutuksen kanssa. Voit laittaa myös tangon joukkoon. Kiehauta. 
Poista tanko joukosta. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne kattilaan. Sekoita hyvin. Jos liivatelehtien käyttö epäilyttää voi ne ennen kerman joukkoon lisäämistä sulattaa tilkkaan kiehuvaa vettä jolloin näkee varmasti että ne sulavat. 
Annostele tarjoiluastioihin ja nosta hyytymään jääkaappiin. Valmista n. 2-3 tunnin kuluttua.
Tällä ohjeella pannacotta jää aika pehmoiseksi, mutta mielestäni sellaista sen kuuluukin olla.
Päälle voit lisätä mitä tahansa hedelmiä tai marjoja haluat. Itse laitoin hunajamelonia ja murskattua tummaa suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti